top of page

Suzuki IGNIS – un crossover iconic, compact și versatil


Noul Ignis este un crossover compact cu un design exterior stilat, un interior funcțional și versatil, ușor de condus și confortabil. Noul model beneficiază de detalii de design moderne, care îi evidențiază caracterul, dar păstrează și elemente tradiționale ale mărcii Suzuki.


• Platforma Suzuki de nouă generație, ultra ușoară și foarte rigidă, încorporează un nou sistem de suspensie ce oferă o manevrabilitate excelentă.

Suzuki Motor Corporation a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Paris noul său model crossover compact Ignis. Noul Ignis îmbină utilitatea și confortul cu un design exterior stilat. Modelul beneficiază de ADN-ul Suzuki, prezentând însă un design complet nou și un caracter unic. Alături de stilul său minimalist și iconic, acest SUV compact oferă o funcționalitate și performanțe variate, adaptându-se astfel în orice condiții. Modelul va fi lansat în ianuarie 2017 în Europa, iar apoi și pe celelalte piețe.

Concept

1. Design și utilitate

Alături de designul exterior stilat, Ignis oferă o vizibilitate excelentă, o poziție ideală la volan, interior și portbagaj spațioase, precum și stabilitate deosebită, chiar și pe teren mai accidentat. Obiectivul a fost obținerea unui crossover cu design unic, dar care să își exprime clar apartenența la familia Suzuki. 


2. Fuziunea dintre designul “simplu și iconic” și ADN-ul Suzuki

Preluând elemente de design de la prima generație Cervo și prima generație Vitara, precum și de la generația anterioară a modelului Swift, Ignis prezintă un design cu linii simple care îi accentuează personalitatea distinctă și atractivitatea, lăsând o impresie puternică încă de la început.

3. Performanțe excepționale și economie de combustibil

Ignis este construit, în proporție ridicată, din oțel ușor și foarte rezistent, fiind astfel posibilă diminuarea masei vehiculului și menținerea unui nivel de rigiditate similar.

4. Echipamente de siguranță avansate


Două camere stereo monitorizează distanța între vehicul și obiectele dimprejur, precum și forma acestora. Acestea furnizează informațiile necesare pentru trei funcții avansate de siguranță: frânarea de urgență (Dual Camera Brake Support - DCBS), alertă la schimabrea involuntară a benzii de rulare și menținerea traiectoriei. 


5. Ecranul sistemului audio cu funcție de navigație

Oferind posibilitatea de a conecta diferite tipuri de smartphone, sistemul îi permite șoferului să acceseze diferite aplicații pe ecranul tactil. Introducând un card SD cu hărți, se poate utiliza și sistemul de navigație.

Design

 În ciuda dimensiunilor compacte, formele sale dau impresia de forță. 


 Punându-i în evidență personalitatea, interiorul cabinei exprimă calitate.

 Clienții au posibilitate de a alege dintr-o gama largă culoarea caroseriei, în strânsă legătură cu cea a finisajelor interioare. 


Design exterior

Modelul Ignis atrage atenția în primul rând prin designul părții sale frontale, care integrează farurile remarcabile cu LED și grila frontală cu linii puternice. Flancurile robuste sugerează forță și expresivitate. Este un design simplu, în același timp familiar și îndrăgit. Ignis a preluat de la prima generație Cervo forma specifică, în unghi, a montantului C, precum și designul discret al montanților A și B de la modelul Swift. În ansamblu, modelul Ignis duce moștenirea Suzuki în materie de SUV într-o nouă eră.

Design interior

Alături de designul simplu, dar totodată unic, Ignis se remarcă și prin caracteristicile interiorului său. Forma rotunjită a fantelor de ventilație și designul special al instrumentarului de bord ii conferă cabinei un aspect futurist.

Planșa de bord beneficiază de materiale cu o textură premium, ce oferă impresia de spațiu aerisit. Accentele orange și metalice adaugă un plus de calitate interiorului și completează imaginea de crossover a modelului Ignis.

Culori

Noul Ignis propune o gamă bogată de nuanțe de caroserie, fiind disponibil în 14 variante, dintre care 3 nuanțe noi și câteva în două nuanțe. Caroseria în două nuanțe se reflectă și la interior. Clienții au astfel posibilitatea de a alege varianta cea mai potriită gusturilor și preferințelor sale.

■ Caroserie (14 nuanțe disponibile)

• Trei noi culori

Flame Orange Pearl Metallic: Oferă o imagine luminoasă și puternică, asemănându-se cu nuanța metalului încălzit.


Neon Blue Metallic: Această nuanță luminoasă evocă imaginea luminii de neon.

Helios Gold Pearl Metallic: O nuanță plină de energie ce amintește de imaginea soarelui strălucind în spațiu.

• Șase variante diferite de culori


• Cinci variante în 2 tonuri (cu plafonul negru)

■ Interior

Două accente de culoare* marchează imaginea îndrăzneață oferită de interiorul alb – negru.

Accente orange (pe consola centrală și interiorul portierelor)

Accente metalice (pe consola centrală și interiorul portierelor)

* Accentele de culoare sunt asortate nuanței caroseriei.

Utilitate

 Cabina spațioasă și pațiul generos pentru bagaje oferă senzația de libertate

 Poziție înaltă la volan ce oferă o vizibilitate excelentă


 Display audio cu funcție de navigație

Capacitate

Noul Ignis beneficiază de de platforma Suzuki de ultimă generație, spațiul pentru motor fiind redus la minim în favoarea măririi spațiului disponibil pentru ocupanții cabinei și pentru bagaje. În ciuda dimensiunilor compacte, noul Ignis oferă un interior spațios și confortabil, pentru toți ocupanții vehiculului, cu un spațiu la cap și picioare generoase ce contribuie la crearea unei atmosfere relaxante.

O altă caracteristică importantă este spațiul generos pentru bagaje de 267L*, (227L* pentru modelul ALLGRIP).

În partea din spate, acesta beneficiază de scaune glisante, al căror spătar poate fi pliat perfect la orizontal, fiind astfel posibil transportul oricărui tip de bagaj.

* Determinat conform metodei Asociației Germane a Industriei Auto (VDA), cu spătarele scaunelor fixate în poziție verticală.

Spații de depozitare

Cabina beneficiază de spații de depozitare diverse, plasate la îndemână. Pe lângă torpedoul în două părți, există suporturi pentru băuturi plasate pe consolele centrale față și spate, precum și spatiu pentru sticle pe interiorul portierelor.

Scopul principal urmărit de design a fost facilitarea utilizării cotidiene a vehiculului.

Vizibilitate

Cu o gardă la sol minimă de 180 mm, noul Ignis oferă performanțe excelente pe drumuri accidentate, propunând o poziție înaltă la volan ce oferă o vizibilitate perfectă. Poziția înaltă a scaunului șoferului oferă de asemenea un acces facil în interior.

Conectare smartphone la display audio (SLDA – Smartphone Linkage Display Audio)

Sistemul audio include un ecran tactil cu funcții intuitive, asemenea unui smartphone. Un smartphone poate fi de asemenea conectat via Bluetooth® sau prin intermediul unui cablu USB pentru a utiliza aplicațiile compatibile pe acesta prin intermediul ecranului sistemului audio. Prin intermediul acestui ecran pot fi controlate și alte funcții, precum radioul, camera pentru marșarier și navigația*.

 Android Auto este o extensie a platformei Android special concepută pentru condus. Este concepută special pentru a reduce la minim sursele de distragere a atenției pentru ca șoferul să se poată concentra asupra condusului, beneficiind de serviciile Google precum Google Maps și Google Search.

 Apple CarPlay le permite utilizatorilor de iPhone să obțină informații optimizate despre trafic, să apeleze, sa trimită și să primească mesaje, să asculte muzică, rămânând totodată concentrat asupra drumului, datorită funcției Siri și a ecranului tactil. 


 MirrorLink permite afișarea diferitelor aplicații din smartphone-ul utilizatorului pe ecranul tactil al vehiculului, oferind astfel posibilitatea de a le accesa în voie. 


Performanță & Siguranță

 Oferă concomitent performanțe rutiere excelente și un consum economic de carburant. 


 Noua suspensie oferă o manevrabilitate excepțională, iar platforma de ultimă generație contribuie la obținerea unui interior mai spațios și unui consum de carburant mai economic.

 Adoptă cele mai noi tehnologii de siguranță pentru a diminua daunele în caz de accident. 


Motorizari

Motorul pe benzină 1,2 DUALJET (K12C) ce oferă concomitent performanțe rutiere excelente și un consum economic de carburant este disponibil pe modelul Ignis.

Transmisii

În ceea ce privește transmisiile, motorul 1,2 DUALJET (K12C) poate fi asocial unei transmisie manuale în 5 trepte.

4WD (ALLGRIP AUTO)

Noul Ignis este echipat cu sistemul ALLGRIP AUTO. În momentul în care este cuplat sistemul 4x4, cuplul este automat distribuit catre roțile din spate dacă detectează o pierdere a aderenței roților față. ALLGRIP AUTO oferă șoferului liniște și confort în fiecare zi, dar și în condiții de carosabil acoperit de polei sau zăpada.

Suspensie

Suspensia a fost special concepută pentru această platformă de ultimă generație. Pe lângă faptul că suspensia este acum mai ușoară și mai robustă, prinderile sale au fost concepute pentru a spori rigiditatea.

Siguranță

Noul Ignis beneficiază de conceptul Suzuki Total Effective Control Technology (TECT) ce oferă un grad sporit de siguranță în cazul unei coliziuni. Printre componentele sale se numără și structuri detașabile care absorb energia impactului în momentul unei coliziuni, o structură a caroseriei care dispersează eficient energia impactului și o structură regidă a cabinei.

Printre echipamentele de sigurantă se numără sistemul ESP (Electronic Stability Program), care asigură stabilitatea la rulare, care în situația unui impact frontal sau lateral, alături de airbagurile frontale, laterale și cortină, contribuie la protecția ocupanților vehiculului.

Camerele stereo montate pe vehicul ca echipament suplimentar de siguranță funcționează asemenea ochiului uman, detectând linia de demarcare a benzilor de rulare, precum și prezența unor obstacole în fața vehiculului. Detectând dimensiunea și forma, camerele pot determina dacă obstacolul este un pieton sau un alt vehicul. De aici decurg trei caracteristici și funcții avansate de siguranță: asistență la frânarea de urgență, în momentul detectării unui obstacol, avertizarea în momentul schimbării involuntare a benzii de rulare și avertizarea în momentul părăsirii traiectoriei vehiculului, la viteze de 60km/h.


Noutati
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page